Wie ben ik ?


Wie ben ik ?Ik ben Yolan Depraetere, psychologisch consulente en dans- en bewegingstherapeute. Woonachtig te Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke).


In 2013 studeerde ik af als Bachelor in de Toegepaste Psychologie, specialisatie klinische psychologie. Als psychologisch consulente ging ik aan de slag met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met uiteenlopende psychologische en psychiatrische problematieken en hun context. Ik combineerde dit werk met mijn studies tot dans- en bewegingstherapeute aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Tijdens deze opleiding onderzocht ik hoe kinderen van het buitengewoon en reguliere basisonderwijs via dans- en bewegingstherapie de principes van groepsdynamica en groepsprocessen kunnen beleven. Sinds 2016 werk ik als psychologisch consulente en dans- en bewegingstherapeute in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg, kinder- en jongerenteam.


Werkervaring

Kinderen en jongeren met een mentale beperking en psychiatrische problematiek, kinder- en jongerenpsychiatrie, kinderen en jongeren met autisme en psychose, (jong)volwassenen, kinderen en jongeren met psychologische moeilijkheden en hun context.


Opleidingen

Bachelor in de Toegepaste Psychologie – klinische psychologie, bachelor na bachelor in de creatieve therapie: dans- en bewegingstherapie, bedrijfsbeheer. Ik volg geregeld verschillende bijscholingen, vormingen en studiedagen. Daarnaast ben ik verbonden aan de vakgroep dans- en bewegingstherapie binnen de Belgische vereniging voor creatieve therapie (BVCT-ABAT).